Μεταφορές – Εκδρομές

Ρόδος

Η Ρόδος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας με τις περισσότερες μέρες ηλιοφάνειας και το μεγαλύτερο σε διάρκεια καλοκαίρι όλης της Ελλάδας.

Πατρίδα ενός από τα εφτά θαύματα του κόσμου και ένα απ’ τα αστέρια του Ελληνικού τουρισμού γενικότερα, η Ρόδος σήμερα είναι το νησί που φιλοξενεί μέχρι και 100,000 τουρίστες ημερησίως. Η Ρόδος έχει μαγευτικές αμμουδερές παραλίες, μία πολύ ενδιαφέρουσα μεσαιωνική πόλη, φανταστική νυχτερινή ζωή και πολλά αρχαιολογικά αξιοθέατα.

Η Ρόδος διαθέτει καλό οδικό δίκτυο. Επειδή το νησί είναι μεγάλο προτείνουμε να έχετε δικό σας όχημα ώστε να ευχαριστηθείτε την Ρόδο. Η Ρόδος διαθέτει πολλές και πανέμορφες παραλίες, ενώ σχεδόν όλες οι παραλίες της Ρόδου είναι οργανωμένες.

Πεταλούδες

 

Ένα πραγματικά σπάνιο δείγμα κάλλους του νησιού είναι η διάσημη κοιλάδα με τις πεταλούδες. Βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ρόδου. Πρόκειται για κοιλάδα μήκους 6 χλμ. γεμάτη ρυάκια, πεύκα, πλατάνια, συκιές, πολύχρωμα λουλούδια και χιλιάδες πεταλούδες!
Το καλοκαίρι, οι πεταλούδες κατακλύζουν την περιοχή και αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.
Στην κοιλάδα, έχουν κατασκευασθεί γεφυράκια, τεχνητές λιμνούλες και δρόμοι που διευκολύνουν την περιήγησή σας σε αυτό το μοναδικό μέρος.

Καλλιθέα

 

Βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, εννέα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Τα νερά της Καλλιθέας ήταν κατάλληλα και θεραπευτικά για πολλές παθήσεις. Αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό φύσης, απαράμιλλης μνημειακής αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Δίπλα από το μνημείο μπορεί κανείς να απολαύσει πεντακάθαρα νερά για κολύμπι, το γραφικό όρμο με το μοναδικό φυσικό κάλλος και τις καλλιτεχνικές συνθέσεις με την τέχνη του βοτσαλωτού.

Τσαμπίκα (άνω)

 

Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού. Φθάνουμε εκεί ακολουθώντας τον ανατολικό οδικό άξονα από Ρόδο προς Λίνδο και πριν το χωριό Αρχάγγελος. Αποτελείται από την πάνω και την κάτω μονή. Η πάνω μονή βρίσκεται στην κορυφή του λόφου ανατολικά της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου και με θέα μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, ενώ η κάτω βρίσκεται δυτικά της λεωφόρου.

Στην κορυφή του λόφου σε υψόμετρο τριακοσίων είκοσι μέτρων όπου βρίσκεται το παλαιότερο μοναστήρι της Παναγία της Τσαμπίκας. Φθάνει κανείς ακολουθώντας ένα φιδωτό και ανηφορικό μονοπάτι, περίπου πεντακοσίων μέτρων απόστασης που περνάει μέσα από ένα δάσος από κυπαρίσσια. Το ύψωμα προσφέρει πανοραμική θέα στη γύρο περιοχή. Για λόγους ασφαλείας, η θαυματουργή εικόνα βρίσκεται σήμερα στην Παναγία Τσαμπίκα την κάτω.

Λίνδος

 

Η Λίνδος απέχει 49 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Η μοναδική από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού που κατοικείται ακόμα. Η Ακρόπολη της είναι παλιότερη των Αθηνών. Πολλά αξιοθέατα, αρχαία ευρήματα, γραφικά δρομάκια, παλιά σπίτια κάνουν τον επισκέπτη να μην θέλει να φύγει.

Επτά Πηγές

 

Οι Επτά Πηγές αποτελούν μια μαγική απόδραση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κάτω από την σκιά ενός τεράστιου πλάτανου και πευκόδεντρων και να απολαύσουν τους χαλαρωτικούς ήχους των τρεχούμενων πηγών. Το νερό ρέει από τις πηγές όλο τον χρόνο και καταλήγει σε μια μικρή λίμνη που μπορεί να δει κανείς περπατώντας μέσα από ένα στενό τούνελ μήκους 186 μέτρων.

Η λίμνη υπάρχει εξαιτίας ενός φράγματος που κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς κατά την διάρκεια της Ιταλικής κατοχής. Μια επίσκεψη στις Επτά Πηγές είναι μια πραγματικά μαγική εμπειρία της μοναδικής ομορφιάς που μπορεί να βρεθεί στην εσωτερική περιοχή του νησιού.

Κάμειρος

 

Η Αρχαία Κάμειρος, είναι η μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού κοντά στο ακρωτήριο του Αγίου Μηνά και είναι κτισμένη σε τρία επίπεδα. Αποτελείται από την ακρόπολη πάνω στο λόφο, τον οικισμό σε δεύτερο επίπεδο και χαμηλότερα τον ελληνιστικό ναό, τη δωρική κρήνη, την αγορά και τον περίβολο των βωμών. Τα ερείπια χρονολογούνται στον 3ο αιώνα π.Χ. και στον αρχαιολογικό της χώρο μπορεί ο επισκέπτης να δει την αρχαία Αγορά, έναν δωρικό ναό και μερικές αψίδες. Η Κάμειρος, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό και αναδεικνύει την ιστορικότητα του νησιού, με τρόπο μοναδικό.

Μονόλιθος

.

Φιλέρημος

 

Βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο πάνω στο λόφο του Φιλερήμου που δεσπόζει πάνω από τον ομώνυμο όρμο σε υψόμετρο διακοσίων εξήντα επτά  μέτρων. Ακολουθώντας τον δυτικό οδικό άξονα (Επαρχιακή οδό Ρόδου – Ιαλυσού), στη κεντρική διασταύρωση της Ιαλυσού αν στρίψουμε νότια, βρισκόμαστε στους πρόποδες του Φιλερήμου. Η εικόνα της Παναγίας του Φιλερήμου, είναι ένα από τα σημαντικά χριστιανικά κειμήλια. Η ιστορία της εικόνας φαίνεται να ξεκινά από τον 11ο αιώνα μ.Χ. Το πρόσωπο της Παναγίας είναι ζωγραφισμένο στον καμβά, που έπειτα εφαρμόστηκε στην ξύλινη επιφάνεια.

Παραλίες

.

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!